Nordiska lösningar för ljusdesign

2023-11-17

Vi är mycket glada att kunna meddela att INTEC nu har breddat sin portfölj med ljusdesigntjänster i Sverige och Norge.

KNA0373

Allan Ruberg. Kim Höglund och Anders Lundin

Nordiska lösningar för ljusdesign på ett enkelt sätt

Vi är mycket glada att kunna meddela att INTEC nu har breddat sin portfölj med ljusdesigntjänster i Sverige och Norge. Detta är de första stegen på vägen mot att etablera en ambitiös belysningsplattform: The Lighting Platform som erbjuder hållbara och helt integrerade belysningslösningar - från design och teknik hela vägen till implementering och underhåll - till kunder i alla nordiska länder.

2023 förvärvade vi ZENISK, ett prisbelönt ljusdesignföretag baserat i Oslo. Vi har nu etablerat OVAU, ett nytt ljusdesignföretag baserat i Stockholm. Det nya företagets namn, OVAU, fångar den överraskningsreaktion som kunderna får när de upplever effekten av bra belysning: Oh Wow!

Att beställa bra belysning borde vara enkelt, men vi vet att det ofta inte är så. I många fall ställs kunderna inför den överväldigande utmaningen att hitta rätt synergi mellan en lång rad icke-koordinerade tjänsteleverantörer: ljusdesigners, arkitekter, ingenjörer, entreprenörer och tillverkare av armaturer. Varje kund ska kunna få en belysningslösning som uppnår en perfekt balans mellan funktion, estetik, energiförbrukning och miljöpåverkan. Det är bara genom att säkerställa en perfekt samordning mellan de olika parterna som detta resultat kan bli verklighet.

Det är därför vi strävar efter att inte bara välkomna nya ljusdesignföretag i vår portfölj - vi etablerar en fullserviceplattform för belysningslösningar.

The Lighting Platform är en nordisk designkontorsgrupp som levererar kompletta belysningslösningar som samlar alla våra bästa experter på ett ställe: våra ZENISK- och OVAU-ljusdesigners, våra INTEC-elingenjörer, för att designa, implementera och underhålla de bästa belysningslösningarna för våra kunder.

Huvudsyftet med The Lighting Platform är att göra bra belysning tillgänglig för alla. Att skapa en möjlighet att erbjuda hållbara belysningslösningar direkt till varje enskild lokal kund tillsammans med fördelarna med att vara en del av en stor koncern. 

Med gemensamma krafter från ZENISK, OVAU och INTEC kommer vi att kunna erbjuda marknadsledande fullservicelösningar för ljusdesign till alla privata och offentliga kunder i Norden. Samarbetet bidrar också till att stärka de enskilda företagens position som ger ökad hållbarhet och ökade konkurrensfördelar.

På lång sikt siktar vi på att förvärva fler företag, anställa fler begåvade ljusdesigners och yrkesverksamma belysningsexperter i hela Norden och välkomna nya dedikerade lagspelare att bli en del av The Lighting Platform.

 

Relevanta hemsidor:

www.zenisk.no

www.ovau.se

www.intec.se

www.lightingplatform.net

Kontakta oss gärna om du vill veta mer!

Anders Lundin

VD

+46 (0)70 277 50 90

anders.lundin@intec.se

Kim Höglund

OVAU

46 (0) 73-862 03 68

kim.hoglund@ovau.se

Kristin Bredal

Zenisk

+47 928 68 099

kristin@zenisk.no

Allan Ruberg

INTEC Lighting Platform

+45 408 29 697