Kristiansborgsbadet i Västerås renoveras

2023-02-23

Anläggningen utvecklas till en modern motions- och friskvårdsanläggning.

Kristiansborgsbadet i Västerås

Under 2020 förvärvade Hemsö Kristiansborgsbadet, en byggnad med anor från 1960-talet i centrala Västerås som många invånare har en personlig relation till. Anläggningen utvecklas nu till en modern motions- och friskvårdsanläggning med simbassäng som omfattar 6.400 kvm.

Renovering och tillbyggnad omfattar bassäng, Romerska badet, gym, omklädningsrum/duschar och café. 25-metersbassängen renoveras och det romerska badet återuppstår. Nuvarande gym blir dubbelt så stort. Mycket av befintlig stil och inredning kvarstår i renoveringen till modernt skick.

Byggherre är Hemsö Fastighets AB och byggprojektet drivs av Tolv Projekt AB. INTECs åtagande omfattar projektering av en rad tekniska fastighetssystem såsom VS, Ventilation, El, Tele, Styr, Lås & säkerhet samt utförande av CE-märkning och Samordnad provning. 

Hållbarhetsklassat uppdrag

– Det är ett spännande projekt där vi på INTEC är tacksamma för att vi fått förtroendet att vara med och ta helhetsgreppet för alla installationer. Uppdraget har utförts genom goda samarbeten både internt och externt för att hitta de bästa tekniska lösningarna. Vi har dessutom drivit projektet enligt vår egen INTEC-modell för hållbarhetsklassat Uppdrag, säger Stefan Andersson som samordnat uppdraget för INTECs räkning.

– I mitten av juni ska badet, restaurangen och romerska badet vara i funktion och klara för återinvigning igen, säger Mattias Lindström, projektchef på Hemsö. Hela anläggningen beräknas vara färdigrenoverad under augusti 2023.

Kristiansborgsbadet i Västerås
Kristiansborgsbadet i Västerås
Kristiansborgsbadet i Västerås

Kontakta oss

om du vill veta mer om projektet

Stefan Andersson

+46 (0)72 146 83 45

stefan.andersson@intec.se