Uppdrag: Energi- och installationsprojektering

Kategori: Bostäder

Byggherre: OFFICE Kersten Geers David Van Severen

Uppdragsgivare: Skoglunds 

År: 2024

Bild Referensprojekt

25C

Leksand

INTEC projekterar el, VS, luft, styr samt energi i denna unika fyrkantiga pelarbyggnad på toppen av Plintsberg, Leksand. Byggnaden, som uppförs som en fritidsbostad, utmärker sig genom sin innovativa och speciella design.

Denna bostad, kallad 25C, refererar till de 25 pelare som stöttar en KL-skiva. Dessa pelare sträcker sig genom våningen och bär upp ytterligare en KL-skiva som utgör det platta taket. 
Byggnaden saknar ytterväggar och har istället glas på alla fyra sidor, vilket maximerar den fantastiska utsikten över Siljan.

Allt i detta projekt har varit skräddarsytt, med design av OFFICE Kersten Geers David Van Severen (både OFFICE och Kersten bör taggas här), där vi samarbetat tätt med deras handläggare Leander.

Några av de unika inslagen inkluderar badkar i sovrummen och helt dolda installationer. 
Golvvärme, golvkonvektorer och fläktluftkylare är smart dolda i garderober, medan bergvärmeanläggning och FTX-aggregat noggrant gömts undan. 

Byggnaden har ett ventilerat bjälklag för att säkerställa full kontroll över fuktnivåer.Installationerna uppfyller Säker Vatten-normen, vilket krävde en hel del kreativa lösningar, då alla blandare och lösningar är specialanpassade. 
Belysningen och klimathållningen har designats för att undvika synliga givare, huvar eller avloppsluftningar.

Material har importerats och anpassats för att möta svenska förhållanden och krav. 
Speciallösningar i KL-trä har möjliggjort infällda installationer enligt kundens önskemål.

Vi har projekterat detta unika projekt i samarbete med totalentreprenören Skoglunds, samt underentreprenörerna Assemblin och Martas El AB.

Följ projektets utveckling på Grand Designs.

Kontakta oss

om du vill veta mer om projektet 25C

Ronny Tenggren

+46 (0)70 810 75 77

ronny.tenggren@intec.se